Vélemények

Néhány páciensemnél alap mozgásmintákat és gurulásokat alkalmaztam. Az egyik páciensem egy csúnya traumás agysérülést követően kerekesszékbe kényszerült – felsegítettem a szivacsra és gurulásokat gyakoroltunk. Először nehezen ment, de később kezdett belejönni. Alkalmaztam a módszert krónikus derékfájdalmakkal küzdő pácienseknél is, és azt mondták, hogy jobban érzik magukat a végére.

Nicole

Milyen elképesztő este, tele tanulással és mozgással. Amit tanultunk, az nem csupán király, hanem nagyon egyedi is lehet minden sportoló esetében, aki szeretne jobban mozogni – és ez egyszersmind a teljes népesség esetében is hasznos lehet. Reggel az egyetem baseball csapatának bemelegítése során használtam, és imádták. Csak remélni tudom, hogy továbbra is emlékezni fogok az összes mozgásmintára. Már nagyon várom a képzést is. Próbálj annyi alkalmat megragadni a tanulásra, amennyit csak a naptárad enged. Köszönöm mindenkinek.

Rudy

Én is csatlakoznék a számos dicsérő véleményhez, és őszintén gratulálok ehhez a kiváló [programhoz]!
A fizikai állapotom elég egyedi, és ez hajtott, hogy keressek olyan speciális gyakorlatokat, melyek minőségi javulást eredményezhetnek. Ezért az elmúlt három hónapban minden nap elvégeztem az [1. edzés] gyakorlatsort, és az eredmények bőven meghaladták az várakozásaimat! Ezt meg kellett osztanom mindenkivel, és ezen felül önként rendszeresen beszámolok majd a tapasztalataimról, remélve, hogy hasznára válnak a programnak.

61 éves nő vagyok. 2 éve neurológiai izomproblémával diagnosztizáltak: A.L.S.-sel (amiotrófiás laterálszklerózis; más néven Lou Gehrig-betegség), és az orvosok azt mondták, hogy már nem sokáig fogok tudni mozogni. Nincs ismert ok, sem ismert gyógymód…az általános előrejelzés teljes paralízis 5-10 éven belül, és ez halálos. Hat hónapon belül botra lesz szükségem a járáshoz, hat hónapra rá pedig kerekesszékbe fogok kényszerülni.

Ez idő alatt soha nem adtam fel. Visszatértem ahhoz, amit tudtam, amit másoknak tanítottam, és hamarosan én lettem a saját „egyszemélyes osztályom”. Tudva, hogy tovább kell mozognom, és erősítenem kell az érzéketlen izmokat, kipróbáltam a könnyű jógát, a könnyű tai chi-t és az úszást. Ezek segítettek a mozgásban, de nem voltak elég dinamikusak. Ezért tovább kerestem és kísérleteztem.

Egy Facebook-ismerősöm megosztotta az első videódat, ami teljes megfogott! Mivel a környéken nem volt egyetlen instruktor sem, úgy döntöttem, hogy a saját fejem után megyek, és kipróbálom a honlapodon (és Andrew Read „Breaking Muscle” oldalán) található 1. Bemelegítés mozgássort. Ez akkor még kihívást jelentett, de „jó érzés” volt.

Három hónapja alig tudtam végrehajtani a feladatsort – kiegyensúlyozatlan volt a mászás, nem tudtam megtartani magam a mozgások közben és elfáradtam. De hamar jöttek az eredmények. Azt vettem észre, hogy fejlődött a törzserőm, az egyensúlyom és a stabilitásom. Most már „Medve járásra” is képes vagyok, ami korábban teljesen elképzelhetetlen volt. Nyilvánvalóan nem egy csodatévő tanfolyamot keresek…realista vagyok. Csupán csak jobban akarom érezni magam; érezni akarom, hogy én irányítok, és meg akarom őrizni a testem egészségét.

Megosztottam az információt a neurológusommal és a fizikoterapeutámmal, akiket lenyűgözött a fejlődésem, és teljes mértékben támogatják a további gyakorlást.

Ezért remélem elfogadod a visszajelzésemet és rendszeres állapotjelentéseimet. Mivel korábban az egészségügyben dolgoztam, tisztában vagyok vele, hogy szükséged van az élménybeszámolón túl dokumentált eredményekre is. Ez a program rendkívül hasznos lehet a rehabilitáció során, időseknél, és úgy általában mindig, amikor szükséges a testet újra megtanítani „mozogni”.

Még egyszer köszönöm, hogy megalkottad és oktatod ezt a programot, nagyra értékelem!

Tovább az eszköztárra